#1 2010-03-02 15:35:55

Lukasz

U¿ytkownik

4120336
Punktów :   
Ulubiona Ryba: Sum-choc nigdy nie z³apa³em;P

Sum-jak go z³apac??!

Probowalem juz wszystkiego : w±trobka, rosówki, krewetki, pijawki, pellet halibutowy, turkucie podjatki ale nic...nie mam juz pomys³ów..czy to wynika tylko ze szczescia..ze inni lapia a ja nie moge..mialem juz 2 na kiju ale byly za twarde hehe..

#2 2010-03-04 06:23:28

Mike_Mil

£OWCA DRANI

SkÄ…d: Milicz
Punktów :   

Re: Sum-jak go z³apac??!

Czasami wystarczy lekki kijek,pinka na haku nr12,¿y³ka 0,14 i mo¿na wyci±gn±æ suma....(nie mówiê oczywi¶cie o kilku-nastokilowych sztukach)
Czasami zasiadki kilkudniowe nie przynosz± efektów...
U nas na stawach PZW jest bardzo du¿o sumów,ale jak bior± wiemy to wszyscy....Bior± wtedy kiedy maj± okres ochronny,bior± na wszystko i o ka¿dej porze dnia i nocy....
Pó¼niej robi± siê ostro¿ne?Mo¿e to nie to,ale ciê¿kie do z³owienia.
Wydaje mi siê ¿e nasze techniki ³owienia nie s± za dobre,wydaje mi siê ¿e wiêksza ¿ywa przynêta p³ywaj±ca pod sp³awikiem,a nie le¿±ca na dnie w±tróbka,obgryzana przez setki karpików,by³a by du¿o lepszym rozwi±zaniem.
A mo¿e ciê¿ki,nocny spinning??

Zobaczymy.

W tym roku mo¿e uda siê posiedzieæ nad wod± i spróbowaæ szczê¶cia w z³owieniu tego najwiêkszego.

#3 2010-03-04 06:49:30

Lukasz

U¿ytkownik

4120336
Punktów :   
Ulubiona Ryba: Sum-choc nigdy nie z³apa³em;P

Re: Sum-jak go z³apac??!

No z tym zywcem to jest pomysl...tylko jaki to trzeba miec sprzet...splawik musi miec z 30gr. no i ten zywiec ktory ciagle plywa..klopotliwe to troche na takie male stawy.

Tutaj mo¿esz wpisaæ tre¶æ, która ma sie ukazaæ w stopce forum.

Stopka forum

RSS